• Corona protocol Sportclub Irene per 29 september 2020

1 okt 2020
  • De maatregelen om het coronavirus terug te dringen zijn fors. Een van de uitdagingen is om de grote hoeveelheid informatie op een begrijpelijke manier op de juiste plek te krijgen. Een van de belangrijke voorwaarden om ons sportpark open te houden. Lees onderstaande informatie daarom alsjeblieft goed door.

Basisregels

• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
    • heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
    • houd 1,5 meter afstand (uitgezonderd tijdens het sporten);
    • geen handen schudden;
    • was/desinfecteer vaak je handen;
    • hoest en nies in je elleboog;
    • vermijd drukte en draag eventueel een mondkapje;
    • volg de aanwijzigingen van bestuursleden en vrijwilligers

Regels voor onze leden vanaf 29-09-2020

Er is geen publiek meer toegestaan bij zowel het betaald als amateurvoetbal. Het doel is om de wedstrijden/trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan,  zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan bij trainingen en wedstrijden. Dit geldt ook voor ouders.

Een voetbalteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Voor en na afloop van de training/wedstrijd geldt de maximale gezelschapsgrootte van vier personen voor sporters vanaf 18 jaar wel. De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen t/m 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden deze maatregelen wel. Dus ook voor en na het sporten.

Jeugdteams: de trainer haalt de kinderen op bij het toegangshek en brengt ze na de wedstrijd/training weer terug naar het toegangshek. Het is als ouder niet mogelijk om de wedstrijden en trainingen van uw kind de komende 3 weken te bezoeken.

Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Probeer dit aantal beperkt te houden en kijk vooraf bij de vereniging waar je naartoe moet voor de actuele regels.

Wanneer je met personen uit meerdere huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder

Het sportpark is alleen open voor spelers en trainers, begeleiders van teams, scheidsrechters en aangestelde vrijwilligers. Verlaat na een wedstrijd of training zo snel als mogelijk het complex.

De kantine is dicht!

Senioren

• Tijdens trainingen en wedstrijden mogen spelers van alle leeftijden op het speelveld contact hebben;
    • Na de trainingen en wedstrijden, moet iedereen ouder dan 18 jaar, buiten het speelveld, weer 1,5 meter afstand houden;
    • Reservespelers en teamofficials boven de 18 jaar moeten 1,5m afstand van elkaar houden, ook op de reservebank. Alle teamofficials die niet strikt noodzakelijk plaats moeten nemen op de reservebank worden geadviseerd om achter de omheining plaats te nemen, uiteraard ook op 1,5m afstand van anderen.

Regels voor bezoekende clubs

• Kleedkamers zijn beschikbaar, tijdens de sleuteloverdracht melden de vertegenwoordiger van het team zich in het secretariaat en geeft aan wie de chauffeurs zijn.
    • Voor senioren elftallen geldt dat alleen teambegeleiding aanwezig is
    • Bezoekende verenigingen (teams) verzamelen zich buiten de accommodatie en betreden gezamenlijk het complex
    • Bezoekende teams verlaten de accommodatie zo snel mogelijk na afloop van de wedstrijden.

Het zijn veel regels en daar zullen we allemaal aan moeten wennen. Toch willen wij jullie met klem verzoeken de regels in acht te nemen, instructies van vrijwilligers op te volgen, elkaar aan te spreken en bovenal je gezond verstand te gebruiken. We moeten het samen doen. Zo kunnen we ons geliefde voetbalspel blijven spelen!

Het bovenstaande coronabeleid is geldend binnen de gehele club in al zijn geledingen. Het bestuur zal dit beleid aanpassen naar gelang de situatie daarom vraagt. Voor vragen of informatie hierover is de secretaris van het bestuur het aanspreekpunt (secretaris@sportclubirene.nl).

Klik op de foto voor PDF

rfwbs-slide