Wiel van Ophoven overleden

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat oud trainer Wiel van Ophoven in de leeftijd van 76 jaar overleden is.

Wiel was maar liefst 4 seizoenen trainer van ons 1ste elftal. In de seizoenen 1989 / 1990 tot en met 1992 / 1993 was hij de verantwoordelijke van onze hoofdmacht dat destijds uitkwam in de 3e klasse C.
De samenwerking was, ondanks het feit dat er een echte beloning in de vorm van een kampioenschap of promotie uitbleef, zeer succesvol te noemen.
Wie herinnert zich niet de spannende finale aan het eind van het seizoen 1989 / 1990 tegen Lindenheuvel in Haelen ? Winnaar; Lindenheuvel.
Een seizoen later bereikten wij onder zijn leiding wederom de finale van de nacompetitie. In maar liefst 2 beslissingswedstrijden, 1ste wedstrijd gelijk, was het RKMSV dat op de Del in Panningen voor ruim 2500 toeschouwers promotie naar de 2e klasse afdwong.

Eenmalig waren de uitstapjes aan het einde van het seizoen met de selectie naar het Sauerland of de Eifel waarin hij met zijn optredens altijd een van de gangmakers was.

Wij herinneren ons Wiel als een kundige trainer maar bovenal een zeer aimabel persoon die perfect bij onze vereniging paste.

Onze gedachten gaan deze dagen uit naar zijn vrouw Mia de kinderen en kleinkinderen.

Bestuur & leden Sportclub Irene