Wat gaat er gebeuren tegen Venhorst?

Aanstaande zondag 21 oktober speelt het eerste elftal thuis tegen RKSV Venhorst uit het gelijknamige dorp in de gemeente Boekel. Venhorst speelt voor het tweede seizoen in 2H en is vorig seizoen als mooie zesde geëindigd.

De laatste thuiswedstrijd speelden we met 2-2 gelijk tegen Vianen Vooruit. Achteraf een terechte uitslag. Sportclub Irene had wel meer aanvallende intenties dan de bezoekende partij. Maar ze moesten wel. Onnodig werd er in het strafschopgebied vastgehouden en de toegekende penalty werd verzilverd. Na de achterstand voltrok het spel zich vooral op de helft van Vianen en Jeroen Thijssen scoorde uiteindelijk de 1-1. De tweede helft kwam Vianen weer op voorsprong en liep het eerste elftal alweer achter de feiten aan. Er werden steeds meer risico’s genomen en de 1-3 hing meer in de lucht dan de gelijkmaker. Toch gaf de scheidsrechter in de slotminuten ook een penalty nadat Tom van Rhee over de knie van een tegenstander was gegaan. Jeroen Thijssen schoot deze feilloos binnen wat in de 2-2 eindstand resulteerde. Een spannende wedstrijd met bij vlagen goed voetbal.

Jongstleden zondag de uitwedstrijd tegen koploper Erp. De 1ste helft was voor de Erpenaren die na 5 minuten op een 1-0 voorsprong kwamen door een ongelukkig eigen doelpunt van youngstar Iron Grootfaam. Het werd nog dramatischer toen Iron na 10 minuten met een ernstige enkel blessure het veld moest verlaten. Imo Seelen moest hierdoor noodgedwongen een linie zakken maar kweet zich uitstekend van zijn taak. Desondanks kon Imo met zijn ploeggenoten niet verhinderen dat Erp met 2-1 won en zodoende koploper bleef in de nog prille competitie.
Na deze twee wedstrijden aanstaande zondag tegen RKSV Venhorst. Venhorst bezet momenteel de 13e plaats en zal er alles aan doen om de punten mee naar Brabant te nemen. Uiteraard is Sportclub Irene gebrand om de punten in eigen huis te houden en van plek te wisselen met de bezoekers. Helaas bezetten de tricolores op dit moment de 14e en laatste plek in de stand op de ranglijst maar dat kan na zondag anders zijn.

De sponsoren van de wedstrijdbal zijn Hyfon Assurantiën en Joeri Kuik. Joeri geeft als voorzitter van de sponsorcommissie het goede voorbeeld om als prive persoon een bal te sponseren. Hyfon assurantiën (www.hyfon.nl) is het assurantiekantoor voor de particulier met de nadruk op de persoonlijke aandacht. Trainer Edwin Aarts kan u er alles over vertellen.
Beide sponsoren onze dank en veel succes aan spelers en staf voor de wedstrijd tegen RKSV Venhorst.