Uit de oude doos, deel 62

In 1927 was er op Steijl weer een behoefte aan een eigen voetbalvereniging. Immers na de fusie van Achilles met T.V.V. in 1918 hadden ze geen eigen voetbalvereniging meer. En zo kwam het op 27 juli 1927 tot de oprichting van R.K.V.V. Steijl bij de café van Toën van de Kiet (van Heel). In het begin een clubje van bescheiden omvang die alleen wat wedstrijden speelde tegen clubs uit de omgeving. Maar weldra ging men deelnemen aan de jeugdcompetitie kring Venlo en vandaar uit groeide de vereniging uit naar stabiele club met een redelijke omvang voor die tijd. Begonnen werd in 1927 op het oude Achilles veld. Hierna verhuisde men nog tweemaal op de “Belfelder Berg” om uiteindelijk in 1938 te verhuizen naar de Alland. Dit veld zou na de fusie in 1949 enkele jaren dienst doen als hoofdveld van Sportclub Irene. In dit deel van “Uit de oude doos”, deel 62 zullen we foto’s, krantenartikelen, speltje en een aantal pagina’s uit gedenkboek “10 Jaar R.K.V.V. Steijl” laten zien.

Speltje R.K.V.V. Steijl, met de clubkleuren rood/zwart.

Foto 454

R.K.V.V. Steijl in 1927, vlak na de oprichting.

Foto 455

Jeugd RKVV Steijl uit 1929. Keeper is Ververgaard.

Foto 456

Kampioenelftal 1932. Kampioen in de 2-de klasse R.K.F., afdeling G. (foto uit Limburger Koerier 09-05-1932)

Kaft gedenkboek 10 jaar R.K.V.V. Steijl

Pagina 4 uit het gedenkboek, geschreven door geestelijk adviseur, kapelaan Geurts. Hier kan men gelijk lezen de invloed van de kerk binnen de R.K. verenigingen.

Pagina 6 uit het gedenkboek, geschreven door J.H. Verstraelen, erevoorzitter van R.K.V.V. Steijl.

Foto 457

Bezoek van R.K.V.V. Steijl aan Herbern in Duitsland (Nordrhein-Westfalen). Jaartal onbekend.

Foto 458

Limburger Koerier 31 januari 1938