Uit de oude doos, deel 59

De Watertoren, vele jaren het thuishonk van Sportclub Irene. Het eerste veld is er in 1940 aangelegd voor V.V. Tegelen en in oktober 2005 is het sportpark verruild voor de Bakenbos. Menig ouder lid heeft hier nog de bal laten rollen. Van de jeugdleden zullen er zo goed als geen meer zijn die er nog gespeeld hebben. Na de fusie in 1949 van V.V. Tegelen, R.K.S.V. Steijl en Tegelse Herten tot Sportclub Irene heeft het de eerste jaren dienst gedaan voor de thuiswedstrijden van 3-de, 4-de, 7-de en 8-ste elftal. Na een grondige renovatie begin jaren ’50 met o.a. de aanleg van de tribunes en kantine/kleedlokalen werd het ook de thuisbasis van de overige elftallen. In deze “Uit de oude doos”, deel 59, maar ook in het volgende deel zullen we een aantal foto’s laten zien van de Watertoren. Van opbouw tot het verval nadat we het sportpark in 2005 hebben verlaten.

Foto 413

1-ste Elftal V.V. Tegelen tijdens opening van nieuwe speelveld aan de Watertoren in 1940.
Staande v.l.n.r.: Jac. Thissen, Jac. Koppers, Jac. Hovens, Jan Janssen, Wiel Rijvers, Chris Driessen, Jung Marcillissen, Jac. Janssen, Pierre van Rhee, Piet Ambaum. Onderste rij v.l.n.r.: Graad Heymans, Frits Verschuren, Sjraar Koppers, Martin Probst en v.d. Beuken.

Foto 414

Aanleg speelvelden Watertoren. Het is niet bekend of deze foto van aanleg in 1940 is of van de renovatie begin jaren ’50. Ook niet wie persoon op de foto is. Wie kan helpen? Stuur dan een email naar jjtrepels@home.nl

Foto 415

Na de afloop van de werkzaamheden aan het voetbalveld werd er nog een bezoekje afgelegd bij de buren (Teeuwen, dakpannenfabriek). Ook van deze foto is niet bekend of hij uit 1940 of begin Jaren ’50 is. Wie weet hier antwoord op? Stuur dan een email naar jjtrepels@home.nl

Foto 416

Opening van nieuw voetbalveld met tribunes en kantine/kleedlokalen in 1953.

Foto 417

Sportclub Irene – VVV op 30 april 1957.

Foto 418

Sportpark de Watertoren in de jaren ‘50.

Dagblad van Noord-Limburg op 29 oktober 1972.

Dagblad van Noord-Limburg op dinsdag 10 november 1982.

Foto 419

Luchtfoto Sportpark de Watertoren, met 3 wedstrijdvelden en trainingsveld, na de uitbreiding begin jaren ’80.

Foto 420

Opening van de overdekte “Gerrit Hagens” tribune door Gerrit Hagens, September 1995.

Foto 421

Foto 422

Sportpark de Watertoren op 15 januari 2005.

Foto 423

Sportpark de Watertoren op 15 januari 2005.