Titel

In deel 54 van “Uit de oude doos” zullen we foto’s en enkele kranten artikelen tonen van V.V. Tegelen. In de jaren ’20 van de vorige eeuw zagen we een versnippering binnen de voetbalwereld in Tegelen. Er werden diverse nieuwe voetbalverenigingen op gericht. Een aantal ervan zullen blijven bestaan maar de meeste ervan verdwijnen weer na enige tijd. Hierdoor zagen de leden, van zowel T.A.C. als T.S.V. in, dat ze moesten gaan samenwerken om nog een rol van betekenis te kunnen spelen binnen de voetbalwereld. En zo kwam het op 1 juni 1926 tot een fusie van beide verenigingen. Er ontstond een, voor die tijd, grote en krachtige vereniging die een belangrijke rol zal spelen binnen de voetbalwereld. En niet allen binnen Tegelen. En ook nu staan er weer bij een aantal foto’s wat vragen open: wie zijn de personen op de foto en wanneer is deze foto genomen etc.? Kunt u ons hiermee helpen? Stuur dan een mail naar Jan Trepels

Foto 377

Lager elftal V.V. Tegelen. Wie weet welk elftal dit is, van welk seizoen en namen van de spelers en leider?

Foto 378

Veteranen elftal V.V. Tegelen. Jaartal onbekend. Wie weet namen van de spelers en leider en uit welk jaar deze foto is?

Foto 379

Hoogstwaarschijnlijk 1-ste elftal V.V. Tegelen op 31-03-1946. Wie weet of dit inderdaad het 1-ste elftal is en namen van de spelers?

Uit de Limburgsche Illustratie van 28 december 1929.

Foto 380

Na de fusie in 1926 speelde V.V. Tegelen het 1-ste seizoen op het oude terrein van T.S.V. aan Kaldenkerkerweg. Bij aanvang van het seizoen 1927-1928 werd een nieuw voetbalterrein bij de Haandert in gebruik genomen. Op 7 augustus 1927 was de opening met een oefenwedstrijd tegen Longa uit Tilburg. Voor de wedstrijd overhandigde Burgemeester Pesch een speler van Longa een bos bloemen.

Foto 381

Spelmoment competitiewedstrijd VV Tegelen 1 – Sittard 1, seizoen 1927-1928 op speelveld aan de Haandert.

Foto 382

Jeugdteam V.V. Tegelen 1940. Kampioen jeugdafdeling. Staande v.l.n.r.: Stef Frenken, Dries Breuer, Nent Heijmans, Hay Verschuren, Henk Peters, Mertin Hovens en Jan Gubbels. Gehurkt v.l.n.r.: Joep Vervoort, Harrie Koppers, Wiel Geraats en Harrie Teeuwen.

Uit Mooi Limburg van 25 november 1933

Foto 383

Jeugd VV Tegelen. Seizoen 1942-1943. Knielend 2-de van links Ben Ambaum. Wie weet nog meer namen van spelers op deze foto?

Foto 384

Elftal VV Tegelen, terrein naast de Haandert. Jaartal onbekend. (tussen 1933 en 1940) Bovenste rij v.l.n.r.: Lowie Probst, Frans Gorissen, Thissen (Spoorstraat), Sjeng Schatorje (bakker Schoolstraat), Jeu Gielen (Kerkstraat, de kromme), Frits Schmacks, Wiel Rijvers, Sjeng van de Beuken (Koekoekstraat). Onderste rij v.l.n.r.: Jozef Heijnen (Venloscheweg), Jozef Geraets (Geldersebaan), Frens Friessen(Koekoekstraat), Sjang van Aarssen. Wie weet welk elftal dit is en uit welk jaartal?

Foto 385

Uit Nieuwe Venlosche Courant van 6 oktober 1928. Foto behorende bij verslag van de wedstrijd V.V.V. – V.V. Tegelen op de Kraal. Uitslag 3-2. Op foto zien we doelman Frans Swinkels en geheel links nog een speler van V.V. Tegelen. Spelers in gestreepte shirts zijn spelers van V.V.V.

Foto 386

Ook hier, net zoals bij foto 385, de twijfels: Elftal VV Tegelen of Tegelsche Herten? Wie kan ons dit zeggen? En eventueel jaartal en namen van personen op de foto.