Uit de oude doos, deel 40

In de winterperiode zullen we weer regelmatig een nieuwe “Uit de oude doos” op de site plaatsen.  We zijn inmiddels bij deel 40 uit deze serie. Hierin tonen we een 10-tal team- en wedstrijdfoto’s van Sportclub Irene van eind jaren ’40 tot midden jaren ’60.  Bij een aantal foto’s staan nog wat vragen open: wie zijn de personen op de foto en wanneer is deze foto genomen etc.?  Kunt u ons hiermee helpen? Stuur dan een mail naar jjtrepels@home.nl

Foto 243

Kampioensteam Sportclub Irene 1, seizoen 1949-1950. Staande v.l.n.r. Jeu Gitmans (Voorzitter), Willy Frenken, Wieke Hendriksen, Piet Gubbels, Hen Giesen, Lodensteyn (trainer), Piet Ambaum (grensrechter). Knielend v.l.n.r.: Jeu Verheyen, Frans Swinkels, Sjraar Kneepkens, Theike Beurskens, Jan Geybels, Sjaak Hovens en Sjeng Boots.

Foto 244

1-ste Elftal. Seizoen onbekend. Staande v.l.n.r.: Herm Geraats, Rene Peijnenburg, Bart Peeters, Wielie Frenken, Jan Holthuijsen, Andre Peters, Frans Geraats en Wim Hendriks. Zittend v.l.n.r.: Baer Cremers, Pierre Vossen, Johan Rommerskirchen, Ben Peters, Ali op het Veld en Piet Ambaum.

Foto 245

Sportclub Irene 1 – Schinnen 1, 10 maart 1957. Uitslag 3-1. Aanval voor Schinnen doel.  Sportclub Irene spelers v.l.n.r.: Pierre Vossen, Jan Holthuyzen en Ben Peters.

Foto 246

Sportclub Irene 1 – Schijndel 1 (3-3) in 1958. Op voorgrond Sportclub Irene speler Paul Beurskens en Ber Cremers op de achtergrond.

Foto 247

Sportclub Irene 2, 30 mei 1964. Staande v.l.n.r.: Faassen, Henk Schell, Pau Beurskens, Sjraar Peters, Jac Gerards, Wie Gijbels, Sjeng Gerards, Frans Rijvers en Jeu Coopmans. Zittend v.l.n.r.: Frans Geraets, Huub Schell, Thei van Lier, Jo Engelen, Thei Staaks en Sjeng van de Kerkhof.

Foto 248

Wedstrijd Sportclub Irene 1. Voorgrond Sportclub Irene speler Paul Beurskens. Wie weet van welke wedstrijd deze foto is en wanneer die gespeeld is?

Foto 249

Sportclub Irene 1 aan de Watertoren. Staande v.l.n.r.: Jeu Coopmans, Krijn Snijders,  Pierre Vossen,  Jeu. Thijssen, Geert Geraats, Baer Cremers, Pierre v Rhee en Karel Curvers (grensrechter) Gehurkt v.l.n.r.: Piet Engelen, Pau Beurskens, Herm Geraats, Piet Schoemgens en Johan Rommerskirchen.
Wie weet uit welk seizoen deze foto is?

Foto 250

Afscheid van Wieke Hendriksen als voetballer op 28-09-1958.  Wie weet de namen van de overige personen op de foto?

Foto 251

2-de Elftal Sportclub Irene, seizoen 1953-1954.
Staande v.l.n.r.: Martin Hovens, Piet Jacobs, Karel Curvers, Louis Orval, Pierre van de Kerkhof, Nent Knapen en Jan Thijssen. Knielend v.l.n.r.: Graat Heymans, Wiel Konings, Nic Goossens, Jan Vullings en Martin Probst.

Foto 252

Sportclub Irene 3, seizoen 1960-1961.
Staande v.l.n.r.: Hoeb Huys, Sjraar Willemsen, Wiel Janssen, Jan Smeets, Sjaak van de Kerkhof, Theo Peters, Sjeng van de Kerkhof. Knielend v.l.n.r.: Jac Gerards, Graad Janssen, Paul van Leeuwen, Martin Cormaux, Jo Engelen. Jan Smeets is hoogstwaarschijnlijk topscoorder aller tijden bij Sportclub Irene met 54 doelpunten in 1 seizoen, seizoen 1960-1961.

Bent u nog in het bezit van oude foto’s en overig materiaal van Tegelse voetbalverenigingen en wilt u deze ter beschikking stellen om in te scannen? Neem dan contact op met Jan Trepels.