Toën van de Kerkhof overleden

Deze week kregen we het droevige bericht dat de heer Toën van de Kerkhof op 6 maart 2018 is overleden.

Toën werd 73 jaar geleden op de Hei in Tegelen geboren. Hij kwam uit het gezin van de Kerkhof en trok op met zijn broers en zussen. De Hei van toen was op geen enkele wijze te vergelijken met nu.

De Hei bestond uit een paar straten waaronder de Brachterweg, waar ook zijn ouderlijk huis stond. Toën kwam uit een echt Sportclub Irene geslacht. Zijn broer maar ook zijn neven van de familie van de Kerkhof en Staaks en ook zijn oom Thei Staaks waren op een of andere manier verbonden aan de voetballerij en aan Sportclub Irene. Zodoende was het dan ook vanzelf sprekend dat hij zich op 1 augustus 1962 als lid van de tricolores aanmeldde. Toën was een noeste werker, was geen begenadigd talent maar wel een speler die je er graag bij had. Niet alleen op het veld, maar de gezelligheid na de wedstrijd was bij hem ook belangrijk, waarin hij altijd een van de gangmakers was.

Jarenlang heeft hij in het toenmalige 5e elftal gespeeld met onder andere Math Kremer, Ar Cremers, Jan Denessen, Henk Schell, Twan Janssen en Jan Smeets. Nadat hij zijn kicksen aan de wilgen had gehangen is hij samen met Math Kremer leider geworden van een senioren team. Toën stond voor en midden tussen zijn jongens. Afspraak is afspraak was zijn credo. Hij was geen persoon die het conflict op zocht, in ieder mens zag hij altijd het goede. Samen met zijn Kitty was hij een vaste bezoeker van de legendarische Sportclub Irene Vasteloavend avonden. Maar ook bij andere verenigingsevenementen was hij aanwezig.

Ondanks het feit dat Toën wist dat hij ernstig ziek was, is hij als zijn gezondheid het toeliet, aanwezig geweest bij zijn 4e elftal. Ook was hij de vorige week woensdagmorgen nog aanwezig aan de Bakenbos op bezoek bij de ochtend vrijwilligers waar hij op zijn geheel eigen wijze vertelde en omging met zijn slopende ziekte.

Toën, wij verliezen in jou een echte Sportclub Irene man. Ech eine van os !! Rust in vrede.
Onze gedachten gaan deze dagen uit naar jouw vrouw Kitty, de (klein)kinderen en familie.

Bestuur & leden Sportclub Irene