Sportclub Irene sluit het seizoen waardig af.

vv Haelen 1 – Sportclub Irene 1  (0 – 4)

Na het behalen van het kampioenschap op zondag 23 april in en tegen Sportclub Leeuwen en het mooie feest wat volgde stonden er nog 3 competitie wedstrijden des keizers baard op het programma.
In de wedstrijden tegen Stormvolgels en vv Baarlo, waarin de spelers niet het beste in hun zelf naar boven haalden, volgde er gisteren de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen vv Haelen.

De spelers hadden zich duidelijk voorgenomen om op een waardige manier af scheid te nemen van de 3e klasse. Met regelmatig hoogstaand voetbal werd vv Haelen van het kastje naar de muur gestuurd.
De kansen voor Sportclub Irene regen zich aan een en het was aan doelman Joey Cuijpers van vv Haelen te danken dat Sportclub Irene vooralsnog niet aan scoren toe kwam. In de 10e minuut was het eindelijk zo ver. Ferdi Janssen ronde een aanval over meerdere schijven af en liet de 0-1 aantekenen. Wat er zich hierna afspeelde was smullen voor de voetbal liefhebbers met mooi combinatie voetbal werd het doel van vv Haelen bestookt maar vooralsnog niet met het gewenste resultaat.
Effectiever werd het allemaal pas na de rust toen Sportclub Irene uitliep naar een regelmatige 4-0 overwinning. Ferdi Janssen kon het zich zelfs nog permitteren om een strafschop te missen anders waren de druiven nog zuurder geweest voor Haelen.

Sportclub Irene neemt zodoende op een waardige manier afscheid van de 3e klasse en kijkt reikhalzend uit naar de 2e klasse waar het volgend seizoen zijn voetbalkunsten mag gaan vertonen.

Aanstaande woensdag 17 mei sluiten we het voetbal seizoen 2016/2017 definitief af. Het 1ste elftal speelt dan om 19.30uur tegen de kampioen van de 1ste divisie VVV-Venlo.
Zaterdag 20 mei is er vanaf 19.30uur gelegenheid om de spelers en het kader te feliciteren met het behaalde kampioenschap en de daaraan verbonden promotie naar de 2e klasse.

Score verloop; 10e minuut Ferdi Janssen 0-1; 60e minuut Jordy Vallen 0-2; 63e minuut Ferdi Janssen 0-3; 85e minuut Ferdi Janssen (strafschop) 0-4.
Scheidsrechter; Degens Heerlen. Toeschouwers 125

Vermeldenswaardig is nog dat na afloop van de wedstrijd de spelers, het kader en enkele supporters uitgenodigd waren om bij de familie Gielen in Heythuysen de zondag af te sluiten met een gezellige barbecue waarvoor vanaf deze plaats nogmaals hartelijk dank aan de familie Gielen !!