Sportclub Irene selectie start aan het nieuwe seizoen !

Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Eric Caasenbrood, die in een eerdere periode succesvol was bij onze club, is de Sportclub Irene selectie op zondag 4 augustus gestart aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen.
De selectie maar ook het kader heeft in vergelijk met het vorige seizoen een ware metamorfose ondergaan. Maar liefst 11 spelers van de oorspronkelijke selectie van het vorige seizoen gaan in een lager team spelen, stoppen of hebben overschrijving aangevraagd naar een andere vereniging. Na de pijnlijke degradatie naar de 3e klasse kwam het vertrek van diverse spelers er nog eens bij voorwaar geen sinecure om het e.e.a. weer op niveau te krijgen.
Desalniettemin is het nieuwe kader erin geslaagd om een competitieve selectie op de been te brengen waarvan Eric met zijn staf een team van gaat smeden.

Het huidige kader bestaat uit de volgende personen;

Eric Caasenbrood = hoofdtrainer, Frank Faassen = assistent coach, John Schouenberg = assistent coach, Roland Helmes = leider, Rick Jörges = leider, John Peeters= assistent scheidsrechter,

De volgende spelers maken deel uit van de nieuwe selectie;

Lars Curvers, Sentayehu Derks, Mourad Douiri, Quinn Holten, Sam Houtermans = eigen jeugd / JO191, Jitse Janssen, Luuk Janssen = VVV ’03, Sierd Janssen, Pim Jochijms, Sten Jochijms, Zaid Krai = Kwiek Venlo, Ilias Moridi, Benji Nunumete = sv Lottum, Debo Obalanlege = Belfeldia, Imo Selen, Damian Snijders = eigen jeugd / JO191, Carlos Steeghs, Sam Vanmaris = TSC ’04, Rik Wilms.

Volgende spelers maken geen deel meer uit van de selectie;

Youssouf Bahari = gestopt i.v.m. blessure, Gijs van den Bogaerd = gestopt, Iron Grootfaam = SV Blerick, Auke Houben = Venlosche Boys, Rick Jörges = gestopt wordt leider, Jimmy Kessels = Venlosche Boys, Tom van Rhee= lager elftal, Giovanni Romanesco = VOS, Jeroen Thijssen = gestopt, Casper Vermeulen = Venlosche Boys, Ferdi Janssen= lager elftal.

Aanstaande zondag 18 augustus om 11.00 uur speelt het 1ste elftal thuis een oefenwedstrijd tegen eveneens 3e klasser SHH uit Herten. Alhoewel nog vroeg in de voorbereiding zullen de contouren, hoe kan het anders, zichtbaar worden van het nieuwe 1ste elftal.

Het 2e elftal wist zich ternauwernood te handhaven in de reserve 2e klasse. Een beslissingswedstrijd tegen vv Walram uit Valkenburg, 4-2 winst, ver in juni zorgde hier uiteindelijk voor.
Bij het 2e elftal neemt Mark Rietra het stokje over van Ferdie Heijmans die na een succesvolle periode bij Sportclub Irene afscheid heeft genomen en hoofdtrainer is geworden bij vv VOS in Venlo.
Mark zal geassisteerd worden door Eric Alberts en Rick Jochijms en zij gaan er met hun spelers uiteraard alles aan doen om er een mooi seizoen, in ieder geval zonder nacompetitie voor handhaving, van te maken.