Sportclub Irene MO17-1 – Heythuysen MO17-1 (3-1)

1e Beker-ronde . 1e stap naar…………?

Hoewel ik de eerste 20 minuten van de bekerwedstrijd niet heb kunnen bijwonen vanwege een blunder van mijn kant met de spelerspassen, toch een poging om een wedstrijdverslag te maken voor ons team en onze achterban
.
De beschikbare selectie bestond uit de volgende selectie-spelers: Elena Gerrits, Lisa Mercks, Madelon Leenders, Sidney Wasser, Michelle Westerman, Katherina Westerman, Smahane Lazar, Mandy Beurskens, Manon van Lent, Willow Beuving, Esmée Vos, Curly Rudolph, Sterre van Aanholt, Mila Schilderman, Cindy Geraards en Wisal Zayoun.

Gelukkig kon ons nieuw kaderlid Kayleigh Engels aanwezig zijn om het coaching over te nemen in mijn afwezigheid. Na het basisteam door te hebben gegeven en kort de spelers aangesproken te hebben nam Kayleigh het over. Bij mijn terugkomst zag ik dat het spel stil was gelegd door de scheidsrechter vanwege een vermoedelijke letsel bij de tegenpartij. Goede beslissing om het zekere voor het onzekere te nemen en een ambulance te laten komen. Gelukkig bleek het niet zo ernstig. Wel kreeg de desbetreffende speler het advies om niet verder te spelen. En omdat de tegenpartij nog maar 11 spelers hadden moesten ze verder met 10.
Van ons kader heb ik begrepen dat we vanaf de eerste minuut goed begonnen en de bovenliggende partij waren. Na een uitstekende combinatie tussen Elena en Sterre maakte Sterre de openingsgoal. Daarna kregen we voldoende kansen om uit te lopen op onze tegenstander. Gezegd moet worden dat de tegenstander en met name hun aanvoerder ons knap lastig maakte. Gelukkig dat onze nieuwe doelverdedigster Katherina met goede reflexen een aantal keren redding bracht. Na een individuele aktie van Smahane kwam de bal bij Sterre terecht die zeer zakelijk afronde.

Voor de rust werden er nog een aantal wissels gedaan. En kort na de rust kregen de andere wisselspelers speeltijd. Het doorlopend wisselen met als gevolg veel positiewisseling was achteraf gezien teveel van het goed. Het spel werd wat rommeliger en met name achterin werden we plotseling onzeker. Gelukkig bleef onze doelverdedigster attent en kon de tegenstander met 10 spelers geen aansluittreffer maken.

Na een splijtende pas werd Elena in stelling gebracht die knap wist af te ronden. Einde 2e helft was er een ridicuul moment waarbij de bal na een schot op de kruising bij ons over de achterlijn was gegaan. Waarop onze centrale verdediger Madelon ingreep en de bal in de handen nam. Maar aangezien de wedstrijdleiding niet had gezien dat de bal over de achterlijn was gegaan en dus niet had afgefloten kregen we een strafschop tegen. Deze buitenkans werd dan ook benut door de tegenstander. Uiteindelijk was 3-1 een eindstand waar iedereen wel mee kon leven.

Al met al hebben we kunnen zien dat we gegroeid na de laatste oefenwedstrijd. Een aantal spelers tikten nu al een hoog niveau aan. Het nieuwe kader gevormd door Richard Westerman, Hammie Zaynoun, Kayleigh Engels, Olivia Gerrits, Franc Leenders en ondergetekende onder supervisie van Christel Engels voldoet prima en raakt volgens mij beter en beter op elkaar ingespeeld om dit seizoen succesvol te kunnen zijn. En tenslotte met nog een aantal versterkingen op komst kunnen we de verwachtingen en doelstellingen wellicht nu al gaan bijstellen.

Greg Keller

Coach/Trainer SC Irene mC1