Sportclub Irene JO14 en “de Buitenspelval”

De aftrap voor een nieuw seizoen is weer genomen.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk neemt de JO14 van Sportclub Irene deel aan “de Buitenspelval”, een initiatief van KERNgezond dat wordt begeleid door oud profvoetballer Maurice Graef. De Buitenspelval wordt op de site als volgt omschreven:
een traject waarbij ouderen worden gekoppeld aan de jeugd van een voetbalteam om gezamenlijke activiteiten te organiseren. Niks moet, alles mag; koken, spellen, quiz, schilderen, wandelen, op bezoek bij een voetbalwedstrijd enz. Door ouderen en jongeren aan elkaar te koppelen bereiken we meer onderling begrip, respect naar elkaar en betrokkenheid. Jong en oud leert van elkaar, heeft plezier met elkaar. De levenslust van jong die de ouderen enthousiasmeert en de wijsheid van oud waarmee jong de weg wordt gewezen. Zo trachten wij de buitenspel te omzeilen.

Vandaag was de aftrap bij de Nieuwe Munt in Tegelen. Voor de ouderen was het inmiddels gesneden koek, ze raken er ervaren in, voor de jongens van JO14 was het een beetje wennen, de kat uit de boom kijken. Er stond kennismaking en een quiz op het programma. Na vandaag volgen nog vier bijeenkomsten bij de Nieuwe Munt (waarvan de eerste op 13 december), plus de ouderen komen een keer naar de Bakenbos om, onder het genot van een kop koffie en een lekker stuk vlaai, een wedstrijd van JO14 te kijken.

De Buitenspelval wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Venlo e.o., de Zorggroep, Wonen Limburg en de Vrienden van de Zorggroep.