Sportclub Irene JO14 en “de Buitenspelval”.

Vanmiddag was bij de Nieuwe Munt de aftrap voor een nieuw seizoen van de Buitenspelval, een initiatief van KERNgezond dat wordt begeleid door oud profvoetballer Maurice Graef. Wat is de Buitenspelval? Een traject waarbij ouderen worden gekoppeld aan de jeugd van een voetbalteam om gezamenlijke activiteiten te organiseren. De ouderen zijn in dit geval de bewoners van de Nieuwe Munt, het voetbalteam de (zoals gebruikelijk) JO14 van Sportclub Irene.

Dit seizoen zullen ze elkaar zes keer ontmoeten, vier keer op de thuisbasis van de oudere jongeren, één keer op locatie bij de Rabobank in Venlo en één keer bezoeken de bewoners een thuiswedstrijd van de jongens bij de Bakenbos.

Voor het vijfde jaar worden de bewoners van de Nieuwe Munt en spelers van Sportclub Irene aan elkaar gekoppeld. De ouderen weten inmiddels precies wat hun te wachten staat, voor de spelers van JO14 was het vanmiddag nog even onwennig, maar het ijs was snel gebroken. Na een voorstelrondje (de leeftijd varieert tussen de 12 en 98 jaar, waarvan er vier al ruim de 90 jaar aangetikt hebben)  volgde een muziek (intro)- en getallenquiz, waarmee punten gescoord konden worden voor het finalespel, de sjoelbak. Uiteindelijk bleken Achraf en Teun met Jenny de meeste punten verzameld te hebben.

De volgende ontmoeting staat op woensdag 23 januari 2019 op het programma.