Oudere jongeren inspireren jonge jongeren tot grote overwinning

Het is 21 april, Sportclub Irene JO14 speelt een thuiswedstrijd, en de Beerse Boys uit Middelbeers komen op bezoek. Met één overwinning, een gelijkspel en twee nederlagen hebben deze Boys vier punten uit vier wedstrijden, een echte middenmotor dus.

Op deze mooie, zonnige zaterdag met een graad of 24 speciaal bezoek aan de Bakenbos. De JO14 neemt dit seizoen deel aan “de Buitenspelval”, een projekt van Kerngezond. “Zet de ouderen niet buitenspel” is de prachtige gedachte achter dit projekt. Zes keer binnen één seizoen ontmoeten de jongens van JO14 bewoners van de Nieuwe Munt. Vier keer spelen de “oudere jongeren” een thuiswedstrijd, twee keer is de Bakenbos de locatie, waaronder dus vandaag. En dat er de afgelopen maanden een goede vriendschap is ontstaan blijkt uit de enorm goede opkomst van de oudste jongeren, ondanks het warme weer. Top! Het was überhaupt druk langs de kant, het bordje “uitverkocht” hoefde nog net niet uit de kast gehaald te worden.

Dit eigenlijk in tegenstelling, qua opkomst dan, tot het team zelf, want slechts elf mannen van de JO14 zelf stonden er op het wedstrijdformulier. Buiten Caner en Tai ontbreekt vandaag, vanwege een blessure, ook Kjell. Gelukkig schoot de JO15-2 te hulp, en konden Dyaro en Sven, na eerst al met de JO15-1 een wedstrijd gespeeld te hebben, aansluiten.

Afgelopen donderdag werd al de voorwedstrijd gespeeld tussen de eerste teams van beide clubs, ook in Tegelen. Deze match eindigde in een 1-1 gelijkspel, hoe loopt het vandaag af?

In verband met de komst van de bewoners van de Nieuwe Munt begon de wedstrijd op een ongebruikelijk tijdstip, namelijk 13.45 uur. Dit alles vanwege het feit dat de wedstrijd nu op het hoofdveld gespeeld kon worden.

Irene begon, gemotiveerd door de toeschouwers, uitstekend aan de wedstrijd. De Brabantse tegenstander had echt helemaal niks te vertellen. Het duurde zes minuten voordat het scorebord voor het eerst in werking werd gezet. Op aangeven van Marc was Julian de doelpuntenmaker. Drie minuten later een dieptebal van Siem, voor Dylano een (ondanks de weer) koud kunstje om de 2-0 te maken. Na precies een kwartier stelde Julian Sven in staat om de 3-0 te scoren, en net voor de drinkpauze wist Dylano, met dit keer Sven als aangever, de 4-0 te maken. Vijf minuten later was Sven opnieuw verantwoordelijk voor de assist, met Max deze keer als doelpuntenmaker. Kort voor rust zorgde Marc voor de 6-0. Voor degene die hem in de eerste helft niet gezien hebben, Tim stond wel degelijk in de goal. Op een terugspeelbal na kreeg hij voor de rest niks te doen, en kon hij lekker genieten van het zonnetje.

Met zo’n ruststand is het moeilijk om de jongens nog te motiveren voor een goede tweede helft. Het duurde zeven minuten voordat er weer iets te noteren viel. Op aangeven van Siem lobde Julian de bal mooi over de keeper, 7-0. Vier minuten later was Julian de aangever op Sven, die zijn tweede van de dag maakte door de bal snoeihard binnen te schieten, 8-0. Het spel werd wat slordiger, de Beerse Boys gingen zich ook iets meer met de wedstrijd bemoeien. In de 58e minuut mocht er zelfs een tegentreffer genoteerd worden, mede ook door die slordigheden. Helaas, onnodig. Vijf minuten later wist Sem te scoren met een mooi schot van afstand, het mooiste doelpunt van de middag. Maar helaas, de assistent grensrechter stond met de vlag omhoog, dus op het scorebord kwam niet in beweging. Vijf minuten voor tijd kregen de Beerse Boys een penalty, maar de aanvoerder ramde de bal via de lat over. Het slotakkoord was voor Marc die, op aangeven van Julian, in blessuretijd de 9-1 liet aantekenen.

Sterke eerste helft, een wat mindere tweede. Plus met wat meer oog voor een medespeler had Irene de 15 doelpunten vandaag makkelijk kunnen aantikken. Maar of het er nou 15 zijn, of deze negen, het levert beide drie punten op, en die zijn weer in de pocket.

Klik hier voor alle wedstrijdfoto’s

Na afloop gingen de spelers met hun gasten van de Nieuwe Munt, en uiteraard de grote initiatiefnemer van dit alles, Maurice Graef, op het veld op de foto. Hierna trok de gehele stoet de warme kantine in voor een kop koffie met een lekker stuk vlaai, en natuurlijk een uitgebreide analyse van de wedstrijd.

De bewoners van de Nieuwe Munt werden getrakteerd op een zeer geslaagde middag. Een dikke overwinning met heel veel doelpunten, lekker in het zonnetjes en een gezellig samenzijn na de wedstrijd. “Zet de ouderen niet buitenspel” was vanmiddag zeer zeker van toepassing.

Klik hier voor alle foto’s van Buitenspelval.

Het is nog even onzeker wanneer JO14 weer moet spelen. Voor volgende week staat een thuiswedstrijd tegen vv Gemert op het programma, maar waarschijnlijk wordt deze verplaatst. De volgende wedstrijd zou dan zaterdag 12 mei zijn, als Emplina JO14-2 in Den Bosch de tegenstander is. En wat de Buitenspelval betreft, er staat nog één ontmoeting tussen jong en ouder op het programma, en dat is precies in de toch al drukke voetbalweek, woensdag 16 mei.