Sportclub Irene 1 start aanstaande zondag het nieuwe seizoen !!

Na een voorbereiding van maar liefst 8 weken start voor het 1ste elftal aanstaande zondag 24 september de competitie.
Nadat vorig jaar met overmacht het kampioenschap werd gepakt in de 3e klasse C starten we dit jaar uiteraard een klasse hoger en wel in de 2e klasse F.
Een klasse met op sv Blerick en Sparta ’18 Sevenum na alleen maar tegenstanders uit het Brabantse land.
Een competitie die dit seizoen, in vergelijk met voorgaande seizoenen, later begint en daardoor ook later eindigt.
Dit alles op wens van vele clubs welke van mening zijn dat als de competitie afgelopen is de mooiste periode van het seizoen, jaar pas aanbreekt.
Na vele jaren discussiëren en praten heeft de KNVB uiteindelijk geanticipeerd op de wensen van zijn “klanten” lees clubs.
De gewijzigde competitie opzet heeft natuurlijk wel tot gevolg dat de competitie “compacter” van opzet is vwb de competitie data.
Kortere winterstop en minder dagen om in te halen. Maar laten we de uitdaging aangaan en na dit seizoen of mogelijk eerder de nieuwe opzet evalueren.

Terug naar het 1ste elftal.

De nieuwe oefenmeester Grad Xhofleer en zijn assistenten Theo van den Berg en Edwin Aarts zijn de voorbereiding gestart met een grote groep spelers. Als iedereen fit is en daar zorgt Theo van de Berg wel voor, heeft de trainer ruime keuze om het sterkste elftal op te stellen en heeft hij zoals men in Duitsland wel eens zegt “die Qual der Wahl”. Maw hoe houdt hij iedereen tevreden ?!
De resultaten in de diverse oefenwedstrijden, en ook de bekercompetitie zijn in ieder geval veelbelovend. Terugkijkend op de campagne was er van wedstrijd tot wedstrijd een stijgende lijn te zien. Met als klein succes het doorgaan naar de knock out fase van de beker competitie. In een poule met BSV/Limburgia, SSS ’18 en Venlosche Boys werd een 2e plaats behaald. Overigens is de volgende opponent in de bekercompetitie Kwiek Venlo. Of dit succesje een garantie is voor succes in de competitie moeten we uiteraard afwachten.
Aanstaande zondag is het dan eindelijk zo ver de competitie begint !! Sparta ’18 is dan de eerste tegenstander van de tricolores. Uitgerekend hetzelfde Sparta dat afgelopen seizoen enigszins in het spoor van de latere kampioen kon blijven.
De 1ste wedstrijd thuis eindigde in een 1-1 gelijk spel. Beide teams waren toen, getuige ook de uitslag, aan elkaar gewaagd. De return direct na de winterstop werd een prooi, na een uitstekende 1ste helft, voor de bezoekers. 0-2 was de ruststand. De 2e helft van deze wedstrijd had Sportclub Irene minder in de melk te brokkelen. Met name Tom Spreeuwenberg, de 15 jarige youngstar van Sparta, maakte het Sportclub Irene toen bijzonder lastig. Met een 1-2 eindstand trok Sportclub Irene toch aan het langste eind en nam zodoende een voorschot op het latere kampioenschap. Aanstaande zondag dus weer tegen Sparta. We zijn benieuwd of we de goede lijn van de voorbereiding aanstaande zondag kunnen doorzetten.

Komt dat zien !!! Zondag 24 september.

SPORTCLUB IRENE 1 – SPARTA ’18 1 14.30 UUR SPORTPARK DE BAKENBOS