Sportclub Irene 1 – Excellent 1 (1-0)

Sportclub Irene 1 wint nipt van Excellent 1

Zondag 09 april stond de thuiswedstrijd tegen Excellent op het programma. In Oploo werd de overwinning in de slotminuten uit handen gegeven. De tegenstander wist in de blessuretijd nog de 2-1 te scoren en werd de 0-1 voorsprong destijds weggeven. Het team was erop gebrand om revanche op deze nederlaag te nemen en speelde, zoals gebruikelijk, vol op de aanval. Na 12 minuten resulteerde dit in de 1-0. De vierde corner werd door Tom van Rhee strak ingekopt. Sportclub Irene bleef de aanvallende ploeg en er volgden nog twee grote kansen voor de rust. Helaas werd hier niet uit gescoord. Excellent werd eigenlijk alleen gevaarlijk uit de dode spelmomenten. Een viertal corners en twee vrije trappen. Onder leiding van Lars Curvers stonden de verdedigers prima te voetballen en werd er geen kans weggeven.

In de rust werd het speelplan aangepast zodat Excellent minder ruimte op het middenveld zou krijgen. De tweede helft verliep het eerste half uur hetzelfde. Sierd Janssen kreeg de bal na een mooie rush wel voorbij de keeper, maar ook aan de verkeerde kant van de paal. Ook Tom van Rhee had nog een grote mogelijkheid en schoot tegen de keeper aan. Gezien het aantal kansen had de wedstrijd al beslist moeten zijn. De laatste 10 minuten kwamen de gasten meer uit de verdediging en kregen een dot van een kans de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Een voorzet vanaf rechts werd door de opkomende speler goed geraakt en ging rakelings langs de goede kant van de paal. Voor de Tricolores wel te verstaan. Excellent kreeg in de slotminuten nog enkele corners. Deze werden door doelman Davy Dorsers gepakt of door de verdediging weggekopt. Na enkele minuten blessuretijd klonk het laatste fluitsignaal en bleven de drie punten in Tegelen.

In het paasweekend staat er geen wedstrijd op het programma. Op donderdag 20 april wordt om 18.30 uur de uitwedstrijd tegen HBSV gespeeld.