Bieslo MO17-1 – Sportclub Irene MO17-1 (6-2)

Terug op aarde. Nog veel werk te verrichten.

Vandaag stond de beladen wedstrijd tegen Bieslo op de agenda. Van tevoren is er contact geweest met Bieslo om te zorgen dat wedstrijd niet weer onnodig escaleert.

De beschikbare selectie bestond uit de volgende selectie-spelers:Shenna van Zoest, Elena Gerrits, Lisa Mercks, Madelon Leenders, Sidney Wasser,Michelle Westerman, Katherina Westerman, Smahane Lazar, Mandy Beurskens, Manonvan Lent, Esmée Vos, Curly Rudolph, Sterre van Aanholt, Mila Schilderman,Deesie de Moor en Wisal Zayoun.

Deze keer had Bieslo een KNVB scheidsrechter geregeld die de wedstrijd uitstekend leiding gaf. Na het beginsignaal begonnen we heel scherp aan deze wedstrijd. Doelrijke kansen waren er veel. We combineerden frank en vrij. Het aanvalspel met Sterre, Mila en Smahane in de hoofdrollen was uitstekend. Echter zoals het meestal in het voetballen gaat, als je de kansen niet benut dan doet de tegenstander het wel. Zo ook vandaag. De eerste en de beste kans van onze tegenstander belande op de dwarslat. En halverwege de 1e helft verzilverde Bieslo hun tweede kans fraai. Gezien de aantal kansen was er geen reden tot paniek. Gewoon blijven doorgaan dan zou het wel goed komen.Helaas viel onze aanvoerder even later na een ongelukkige botsing uit waardoor wij even van slag waren. Met een tussenstand van 1-0 gingen we dan ook de rust in.

Tijdens de rust werden de overige reservespelers conform gemaakte teamafspraken erin gebracht. Onze tegenstander kwam na de rust beter uit de startblokken. Onze eerst solide verdediging oogde nu minder zeker. Ondanks een paar mooie reddingen van onze doelverdedigster liep onze tegenstander binnen een bestek van 20 minuten snel uit naar 4-0. Daarna begonnen we gelukkig beter te voetballen en maakte Elena fraai de ere-treffer. Maar de wedstrijd kon als verloren worden beschouwd, onze tegenstander steeg door de stand ver boven zich uit en zou de winst niet meer uit handen geven. Daarop werd nog twee keer tegen gescoord. Onze spelers die nog niet hadden gewisseld gaf ik nu rust.
In de slotminuten dwong Elena nog met een mooie solo-aktie een penalty af en nam deze zelf. Eindstand van 6-2 was bereikt.

Dit was een wedstrijd met 2 gezichten. Eerste helft waren wij de bovenliggende partij en begin tweede helft onze tegenstander. Het is zaak om de linies gesloten te houden en in de volgende wedstrijd ook begin 2e helft vol gas te geven. Wat inzet betreft scoren we als team gelukkig een ruime voldoende.Hopelijk krijgen we dit seizoen om ons sportief te revancheren.
Voordeel van deze verliespartij is dat we voorlopig geen favoriet meer zijn voor de kampioenstitel. Gelukkig komen er nog voldoende wedstrijden om hierin verandering te brengen.

Greg Keller
Coach/Trainer Sportclub Irene MO17