Je bent 4, 5 of 6 jaar en wil gaan voetballen, kan dat?

Ja, dat kan bij Sportclub Irene Mini-F. Sportclub Irene Mini-F is voor alle jongens en meisjes van 4 tot en met 6 jaar die graag willen komen voetballen. Een speler kan echter pas deelnemen aan wedstrijdvormen vanaf 5 jaar. De 4-jarigen mogen in verband met veiligheid alleen maar trainen. Dat is met alle verenigingen in de gemeente Venlo zo afgesproken. Uit ervaring weten we dat de 4-jarigen veel voordeel halen uit de trainingen op het moment dat ze 5 jaar worden en met de wedstrijden mogen gaan meedoen. De groep voor het voorjaar 2018 bedraagt maximaal 24 kinderen. We streven er naar wekelijks te trainen onder begeleiding van 4 a 5 trainers.

De 5- en 6-jarigen spelen bijna elke week een klein toernooitje van een uur tegen andere teams van andere verenigingen, elke keer op een ander sportpark. De wedstrijden worden gespeeld in 4 tegen 4 verband zonder doelman. Er wordt dus veel gescoord en ontzettend veel plezier beleefd doordat elke speler veel balcontacten krijgt.
Omdat het plezier voor de kinderen voorop staat zullen onze leiders er alles aan doen de trainingen en toernooitjes zo leuk mogelijk te laten verlopen. Het doel van de trainingen is balgevoel te krijgen en traptechnieken te oefenen, de basis van het voetbal. De rest komt later vanzelf.

Voor kinderen die vrijblijvend een keer willen meetrainen hebben we speciale trainingen op woensdag 28 februari en woensdag 21 maart van 18 – 19 uur.

Voor meer informatie kunt u mailen naar minif@sportclubirene.nl.