Onder14 neemt deel aan project “De Buitenspelval”

Jong en oud ontmoeten elkaar

Vorig jaar heeft de toenmalige C1 deelgenomen aan het project De Buitenspelval. Met als klap op de vuurpijl de kampioenen avond waarbij de ouderen van de Zorggroep instelling de spelers kwamen feliciteren met het behaalde kampioenschap. De onder14 neemt dit jaar het stokje over.

De buitenspelval is een samenwerkingsverband tussen KERNgezond, de Zorggroep, Antares, ouderen uit de Zorggroep instelling en Sportclub Irene onder14. KERNgezond is de initiatiefnemer van het project en het wordt begeleid door oud profvoetballer Maurice Graef. Sportclub Irene onder14 zal met het hele team deelnemen aan dit project.

Waarom is de buitenspelval een goed project? Omdat steeds meer ouderen in een kwetsbare positie komen en zij daardoor hun zelfstandigheid verliezen, terwijl ze nog zoveel kunnen en willen. Zij dreigen dus letterlijk buitenspel gezet te worden. Van de andere kant hebben jongeren soms minder respect voor ouderen en hebben moeite met normen en waarden. Jongeren zijn vooral op zichzelf gericht en zetten hiermee andere doelgroepen buitenspel.’

Hoe gaan we te werk in het project? Jong en oud leren van elkaar en hebben plezier met elkaar. De levenslust van jongeren die de ouderen enthousiasmeren tegen de levenslessen van de ouderen. Door ouderen en jongeren aan elkaar te koppelen bereiken we meer onderling begrip, respect naar elkaar en betrokkenheid.

Wat gaan wij doen? In samenwerking een project opzetten van 6 activiteiten waar jong en oud elkaar ontmoeten en samen leuke leerzame dingen gaan doen. We koppelen de ouderen uit de Zorggroep instelling aan de onder14 van Sportclub Irene. Met als doel, nieuwe inzichten te geven, van elkaar te leren en het beleven van elkaars leefwerelden.

Wij als onder14 vinden het belangrijk dat spelers buiten het voetbal zich ook maatschappelijk vormen. Nadat we de stemming bij de spelers van onder14 gepeild hadden, konden we een duidelijke JA afgeven bij KERNgezond. Iedereen is super enthousiast en we kijken uit naar de start van dit project.