Districtsfinales schoolvoetbal groot succes

Op woensdagmiddag 6 juni stonden op de velden van Sportclub Irene in Tegelen de districtsfinales voor schoolvoetbal op het programma.

Vanaf 12.30 uur kwamen de diverse teams langzaam het in de zon badende Sportpark de Bakenbos binnen druppelen.
De spelers/speelsters, hun begeleiders en veel supporters arriveerden per bus of auto.

Om 13.30 uur klonk het eerste fluitsignaal en gingen de wedstrijden van start.
Het betekende tevens het startsein voor spannende duels, leuke acties en fantastische doelpunten.

Bij de jongens groepen 7 en 8 werd in de laatste wedstrijd pas duidelijk dat de Molenakker uit Weert de winnaar (met een beter doelsaldo) werd.

Ook bij de meisjes groepen 7 en 8 bleef het lang spannend.
In de onderlinge wedstrijd tussen Odaschool Weert en de Meridiaan uit Simpelveld trok de Meridiaan aan het langste eind en werd de uiteindelijke winnaar.

Bij de jongens groepen 5 en 6 was het verschil groter.
Met 5 punten voorsprong eindigde hier de Fonkeling uit Berghem als eerste.

Respect en fairplay stonden hoog in het vaandel.
Gelukkig hoefden de EHBO’ers nauwelijks is actie te komen.
Mede dankzij de bijdrage van de KNVB scheidsrechters, KNVB officials, de Rode Kruis medewerkers en de vrijwilligers van Sportclub Irene verliep de middag vlekkeloos.

De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking, waarbij er voor ieder team een beker was en iedere deelnemer/deelneemster een herinneringsmedaille kreeg.

Voor de deelnemers/deelneemsters was dit een onvergetelijke middag.
En de uiteindelijke winnaars mogen op 20 juni in Zeist de eer van district Zuid 2 van de KNVB gaan hooghouden op het Nederlands kampioenschap.

Eindstanden:

5. De Kingbeek Obbicht
6. De Lindt Helmond

De Molenakker Weert

Alle foto’s kunt u hier bekijken.