Maatsschappelijk project KERNgezond De Buitenspelval

Ouderen mogen niet buitenspel staan en komen daarom kijken naar Sportclub IreneJO14-1

Sportclub Irene JO14-1 doet een 6-tal activiteiten met ouderen van zorginstelling De Nieuwe Munt uit Tegelen.
Een van deze activiteiten was een bezoek van de ouderen bij een wedstrijd van Sportclub Irene JO-14-1.

Na een kort taxi ritje konden de ouderen plaats nemen op de speciaal gereserveerde plaatsen achter het glas in de kantine van Sportclub Irene.
Het leek wel een Skybox. Met een kopje koffie of thee en een plak cake werd de 1e helft gevolgd en volop genoten van de aandacht als VIP gasten in de kantine.

In de rust werd een stukje vlaai genuttigd om vervolgens de 2e helft in het zonnetje langs de lijn bij te wonen.
De jongeren vochten als leeuwen tegen een sterkere tegenstander daarbij aangemoedigd door een karvracht aan ervaring langs de kant.
Ondanks de 0-1 nederlaag kreeg de jeugd van Sportclub Irene een overweldigend applaus van de ouderen. Natuurlijk werd er nog een gezamenlijke ‘elftalfoto’ gemaakt.

Na het douchen sloot de jeugd nog even aan bij de ouderen voor een drankje en een evaluatie van de wedstrijd.
Aanvoerster Sam besloot de middag met de ouderen bedanken voor de komst en dat het team heel leuk vond dat de ouderen gekomen waren.
De ouderen klapten en hadden genoten. Zij vertelden dat dit uitje voor hun erg geslaagd was.
Het mooiste wat er gezegd werd door een van de ouderen was het feit dat hij/zij van dit uitje een heel jaar kon genieten.
Moe maar zeer voldaan namen de ouderen plaats in de taxi terug.

Ondanks het verlies van de wedstrijd, waren afgelopen zaterdag alleen maar winnaars!

Ik dank Sportclub Irene voor de gastvrijheid!

Met sportieve groet,
Maurice Graef

Klik hier voor alle foto’s