2de plaats voor JO8-3 bij TSV Hallen Cup 2017

JO8-3 sluit 2017 af met 2e plaats op de 5. TSV Hallen Cup 2017

Een zaalvoetbaltoernooi voor spelers geboren in 2011 of later in Kaldenkerken. SC Irene JO8-3 trad aan met 2 spelers aangevuld uit de mini-F. Helaas waren Cas en Lars vandaag nl. afwezig.

Bij aankomst werden we warm verwelkomd. Men had nog nooit buitenlandse gasten op het toernooi gehad. Het toernooi begon met een voorstelling van alle ploegen. Elk team mocht hun yel laten horen.
Verbaasde blikken op de gezichten van de jongens in de Irene rij. Tijs regelde zoals altijd wel dat er een yel werd verzonnen binnen enkele minuten. De jongens waren onder de indruk van de Duitse passie waarmee de een na de andere yel voorbij kwam. Luidkeels en met veel voetgestamp. Al bij deze ceremonie wilde onze jongens niet onder doen en schreeuwden de longen uit hun lijf, met stevig voetgestamp als slot.

De eerste wedstrijd tegen TSV Kaldenkirchen 2 was een ideaal opwarmertje voor onze jongens. De Duits leeftijdsgenoten hadden geen schijn van kans. Doelpunten van Roan, Milan en Givano zorgden voor een eenvoudige 3-0 overwinning.
In de pauze die daarop volgde werd door vele spelers een heerlijke Duitse Bockworst genuttigd.

Snel na de worst wachtte SC Viktoria 04 Rheydt. Deze wedstrijd bleef ondanks een groot veldoverwicht lang spannend, maar door goed teamwork werd ook de tweede wedstrijd gewonnen, dit keer met 2-0.

De laatste wedstrijd in de poule tegen het tot dan toe eveneens ongeslagen Union Nettetal 2 moest uitsluitsel geven wie van de twee de finale gingen bereiken. Vanaf het beginsignaal was er maar één ploeg die daar voor in aanmerking kwam, en dat waren onze jongens. Onze Duitse vrienden werd op eigen helft terug gedrongen. Na 10 minuten stond er een welverdiende 4-0 op het scorebord in Tegels voordeel.

Dat betekende een finaleplek! De spanning steeg. Union Nettetal 1 was onze tegenstander. Een flitsende start aan Duitse zijde zorgde er voor dat er binnen de minuut tegen een 0-1 achterstand werd aangekeken. Beide ploegen maakten er een mooie spannende wedstrijd van. Het spel golfde op en neer. Na een aanval van Irene leek Nettetal te kunnen counteren, maar de bal werd onderschept en met een mooi schot van Milan in het zijnet van het doel geknald: 1-1. Niet veel later keerde Levie fantastisch een Duits schot. In de rebound kreeg hij net niet genoeg de voet tegen de bal om de bal naast te tikken en stonden we weer met 1-2 achter. Ondanks dat het moeilijk was bleven we knokken en kregen zelfs enkele kansjes. De grootste was vlak voor tijd toen Milan alleen op de doelman af kon stormen. Toen Milan de bal klaar legde voor zijn linker ging helaas de zoemer en was het gedaan.

Wij danken Levie, Tijs, Roan, Ian, Milan, Said en ook onze “mini-Fjes” Givano en Noud voor hun inzet tijdens dit ontzettend leuk toernooi bij TSV Kaldenkirchen. Ook een woord van dank aan alle ouders, familie en bekende die ons in grote getalen is komen steunen in de sporthal in Kaldenkerken.

Het was een sportieve maar nog belangrijker een erg leuke dag voor iedereen!

Wij wensen alles en iedereen een sportief en gezond 2018!

Hans en Richard