Samenwerking Sportclub Irene & XBAZE Jumparena Reuver

Sportclub Irene is een nieuwe samenwerking aangegaan met XBAZE JumpArena Reuver met als doel het vergroten van het atletisch vermogen en het verbeteren van de fysieke coördinatie op het voetbalveld en plezier in bewegen.

De Sportclub Irene jeugdteams vanaf 7 t/m 15 jaar zullen vanaf januari 2019 een trainingscyclus ingegaan waarbij het trampolinespringen wordt gebruikt om kracht en coördinatie te trainen, met een zo laag mogelijke belasting van de gewrichten. Het vertrekpunt is om een andersoortige belasting aan te bieden tijdens de winterstop. Dit wordt een donortaak of donorsport genoemd. Kenmerkend voor deze donorsporten is dat ze een grote gelijkenis hebben met het bewegen op het voetbalveld. Door het lichaam te belasten op een andersoortige manier, trainen spelers fysieke voorwaarden die ze nodig hebben tijdens het voetballen, maar met minder belasting op het lichaam. De jongens in deze leeftijdsgroep zijn vaak minder belastbaar omdat ze hard groeien. Toch willen we ze een volwaardig fysiek programma kunnen aanbieden waarin onder andere sprongkracht, snelheid, core stabilty, duelkracht, conditie en algemeen coördinerend vermogen centraal staan. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van trampolines en de andere faciliteiten bij XBAZE.

Is trampolinespringen dan alleen goed voor deze doelgroep? Nee, trampolinespringen is goed voor iedereen die kracht- of conditietraining wil doen, met een lage belasting op de gewrichten, maar waarbij de fysieke motor hard moet werken. Nog een groot voordeel is dat tijdens het springen op trampolines het lichaamseigen gelukshormoon endorfine vrijkomt? Dus dit zal een workout worden met veel plezier!

Wie is XBAZE?

Bij XBAZE Jump Arena brengen we trampolinespringen naar een hoger niveau, letterlijk en figuurlijk! Gevestigd in een oude kerk te Reuver zorgen wij ervoor dat je een onvergetelijke jump-ervaring hebt. Bij XBAZE Jump Arena kan het! Iedereen, ongeacht de leeftijd, kan in de Jump Arena zijn tricks komen showen. Een jump-middag is o.a. de perfecte activiteit voor een kinderfeestje, een evenement of om je conditie weer een boost te geven!

Wat gaan we binnenkort concreet doen?

Tijdens de winterstop bieden wij de mogelijkheid naast voetbal zaaltrainingen extra te gaan trainen op de trampolines.
Irene Jeugdspelers kunnen zich vrijwillig inschrijven om deel te nemen aan deze trainingsworkshop Xbaze.
We gaan 4x trainen en wel op maandag 7, 14, 21 en 28 januari 2019. De bedoeling is dat je 4x gaat trainen om minimaal resultaat te behalen!

We maken 3 groepen / blokken:
1. 18.00 uur tot 19.00 uur (min. 30, max. 50 deelnemers) > leeftijd 7-8-9 jaar
2. 19.00 uur tot 20.00 uur (min. 30, max. 50 deelnemers) > leeftijd 10-11-12 jaar
3. 20.00 uur tot 21.00 uur (min. 30, max. 50 deelnemers) > leeftijd 13-14-15 jaar

De eigen kosten zijn € 24.00 per 4 trainingen en dienen rechtstreeks te worden betaald aan Xbaze bij de 1e training.
Hierbij krijg je dan ook eenmalig gratis speciale springsokken. De trainingen gaan door als we minimaal 30 deelnemers hebben per blok.
Er is ook een kantine bij. Ouders kunnen daar uiteraard een kopje koffie of fris nuttigen tijdens het wachten op hun zoon of dochter.

Meer info op www.xbaze.nl
Adres:
Pater Claretstraat 2
5953 LC Reuver
Tel. 077 820 0400

Inschrijfformulier volgt nog binnenkort op de website Sportclub Irene. Verder Info volgt nog.
Let op: vol=vol. Zorg wel dat je zelf het vervoer regelt en stem deelname ook af met je eigen voetbaltrainer.

Alvast veel plezier!

Sponsor- en Jeugdcommissie